Junior Sustainability Analyst

 • Biodiesel Argent
 • Amsterdam, Nederland

Junior Sustainability Analyst

Omschrijving

We zoeken een startende Sustainability Analyst met goede communicatieve vaardigheden en oog heeft voor detail!  

Junior Sustainability Analyst (Fulltime)

Locatie: Amsterdam


De Junior Sustainability Analyst is verantwoordelijk voor data-analyse, verbetering en administratie van alle duurzaamheidsactiviteiten op groepsniveau binnen Argent Energy. Je zorgt dat alle binnenkomende duurzaamheidsdocumentatie van onze grondstoffen correct en op tijd zijn, beheert duurzaamheidscertificaten en ondersteunt de collega Sustainability Analysts met de maandelijkse gegevensanalyse, BKG-berekeningen en auditvoorbereiding. Groei en doorontwikkeling naar duurzaamheidsprojecten wordt sterk aangemoedigd binnen het team.

 

About the Job

 • Verzamelen, controleren en valideren van binnenkomende documentatie van leveranciers;
 • Maandelijkse gegevens van inkomende grondstoffen verifiëren, afstemmen en documenten voorbereiden;
 • Veranderende EU-regelgeving op duurzaamheid uitzoeken en toetsen op de toepasbaarheid op de activiteiten van Argent;
 • Ondersteunen van (interne/externe) audits om 100% nauwkeurigheid en naleving te garanderen voor duurzaamheidsverificatie en rapportagedoeleinden;
 • Projectcoördinatie - Ontwikkelen, ontwerpen en onderhouden van datasets in het kader van verschillende richtlijnen voor duurzaamheidsverslaglegging zoals: GRI / SECR / R.A. & Swire Thrive;
 • Vastleggen van duurzaamheidsgoedkeuringen in het ERP-systeem.


About Us

Argent Energy zet in op grootschalige productie van biobrandstoffen en biedt hiermee een oplossing voor het verminderen van uitstoot van broeikasgassen door fossiele brandstoffen. Door natuurlijke grondstoffen zoals frituurvet en dierlijke vetten te up-cyclen wordt het gebruik van fossiele brandstoffen beperkt. Met het produceren van biobrandstof levert Argent Energy een directe bijdrage aan de wereldwijde strijd tegen klimaatverandering. Argent heeft 3 operationele locaties in Europa; Motherwell (Schotland), Stanlow (Engeland) en Amsterdam (Nederland). We investeren in mensen en hun ontwikkeling, evenals in R&D om innovatie in producten, technologieën en operationele uitmuntendheid te stimuleren. Argent Energy maakt sinds november 2018 deel uit van de Swire Group. John Swire & Sons Ltd. is een familiebedrijf en opgericht in 1816, dat in 200 jaar is uitgegroeid tot een wereldwijd bedrijf met diverse belangen in de luchtvaart, maritiem, food, handel en industrie.


De afdeling:

De Sustainability afdeling binnen Argent Energy heeft de verantwoordelijkheid voor het borgen van alle duurzaamheidsclaims- en werkzaamheden. Daarnaast wordt er nauw samengewerkt met het R&D team op projecten. De afdeling bestaat momenteel uit 5 medewerkers, w.o. de Group Sustainability Manager, Teamlead Sustainability en 3 Sustainability Analysts. De afdeling is gevestigd in Amsterdam en 1 Sustainability Analyst is werkzaam op de locatie in Motherwell.

Vereisten

About you

Onze nieuwe collega herkent zich in de volgende competenties: hands-on, stressbestendig, zelfstarter, humor, teamspeler, communicatief vaardig en oog voor detail.


En verder breng je mee:

 • Een afgeronde bachelor diploma (bij voorkeur in de richting van duurzaamheid/energie/milieu);
 • Ervaring is geen vereiste, maar een pre;
 • Affiniteit met de procesindustrie;
 • Kennis van IT systemen en Data verwerking.


What do we Offer

 • Goede primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden en een aantrekkelijke pensioenregeling;
 • Een bonusregeling van maximaal 10% van het bruto jaarsalaris op basis van gestelde bedrijfsresultaten;
 • Direct een contract bij een stabiel bedrijf met intentie tot een vast contract;
 • Een sociale en dynamische werkomgeving binnen een transparante organisatie met ruime opleidingsmogelijkheden;
 • Ruim 350 betrokken collega's die hun ervaring en kennis inzetten op het gebied van recycling van organische reststromen, en om de wereldwijde schaarste van grondstoffen zo min mogelijk te belasten en te verspillen.

What's Next?

Solliciteer nu via “reageer op deze vacture”. Om de GDPR-voorschriften te respecteren kunnen wij uw persoonlijke gegevens niet verwerken zonder toestemming. Daarom raden wij u ten sterkste aan direct via onze careers website te solliciteren. Sollicitaties via e-mail zullen, in het kader hiervan, niet in overweging worden genomen.


Nog vragen?

Neem dan contact op met Richard Witte (HR Manager). Richard is telefonisch bereikbaar op 020-2192930. 


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.